logo-vzdelavaci6.png

MDDr. Pavol Podolský

Slovensko

Baktérie pod drobnohľadom endodontistu: praktické tipy ako zvýšiť úspešnosť endodontického ošetrenia v bežnej praxi

Abstrakt
Boj zubného lekára s baktériami je zlomovým bodom endodontického ošetrenia a rozhoduje o jeho úspešnosti alebo neúspešnosti.

V boji je nevyhnutné dobre poznať vlastnosti, taktiku a skrýše nepriateľa a podľa toho pripraviť strategický plán na jeho elimináciu.

V prednáške sa vám preto pokúsim zhrnúť spomínané atribúty u baktérií ako nášho úhlavného vyzývateľa, pozrieme sa spoločne na to ako možno takticky postupovať, aby sme ich šance na úspech minimalizovali a zvýšili tie naše. Boj s baktériami je ťažký: vyžaduje čas, precíznosť, nasadenie i tréning zubného lekára, ale kombinácia dodržania intervenčných zásad a adekvátnej indikácie prináša v drvivej väčšine prípadov pozitívne výsledky.
O endomikrokozme sme získali už značné množstvo informácií, teším sa, že ich budem môcť s Vami zdielať a verím, že dopomôžu k tomu, aby sa Vaše endodontické ošetrenie stalo prediktabilnješie a vyhrávali ste čo najviac Vašich každodenných súbojov s bakteriami.

______________________

Bio
PROFIL
Zubný lekár, dentoalveolárny chirurg
Špecialista na endodonciu, reendodonciu, periapikálnu mikrochirurgiu, vyšetrenia a terapeutické intervencie pod operačným mikroskopom

VZDELANIE
2011   –  zisk titulu MDDr. na LFUK v Bratislave
2016  –  zisk odborného garantstva na používanie zdrojov ionizujúceho žiarenia v ambulancii zubného lekárstva
2016   – zisk certifikátu na výkon CPČ dentoalveolárna chirurgia
2022   – zisk certifikovaného členstva v European Society of Endodontology (ESE)
2023   – vedecký sekretár Slovenskej Endodontickej Spoločnosti
2024   – Key Opinion Leader firmy MEDCEM

– Pravidelná návštevnosť najväčších svetových endodontických kongresov ako: Roots Summit, ESE Biennial Congress či IFEA WEC)

PRAX
2011-2015  – zubný lekár v zamestnaneckom pomere
2016  – otvorenie súkromnej ambulancie zubného lekárstva, špecializované pracovisko mikroskopického zubného lekárstva, endodoncie a periapikálnej mikrochirurgie

SHARE:

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email